kunstrijders KUNSTRIJDERS is een project van

Piet Post
(beeldhouwer, dichter)
website: www.pietpost.net

piet
Bert Taken
(illustrator, schilder, musicus)
website:www.bluehipster.com
bert

Vanaf eind 2012 actief in de regio Achterhoek met ludieke acties, verrassende exposities, street-art en poëzie-routes. Geen verplichte figuren, maar wel af en toe een scheve schaats.......


PROJECT05: Beeldende kunstroute in de etalages aan de Hoofdstraat in Terborg


etalagekunst

 

Kunst in de Etalage

Dit jaar start KUNSTRIJDERS met het project “Kunst in de etalage”. De kunstwerken van plaatselijke en regionale kunstenaars zullen in de nazomer- en herfstmaanden te bewonderen zijn in de etalages van de winkeliers (maar ook leegstaande winkelpanden) in de Hoofdstraat te Terborg.
Met dit project willen we winkelen in de Hoofdstraat aantrekkelijker maken. Het doel is meer bezoekers te verleiden in de Hoofdstraat te gaan winkelen en bovendien aandacht te geven aan de deelnemende kunstenaars. Wij hopen dat veel winkeliers het project willen ondersteunen en gaan deelnemen. Door de winkel of etalage samen met de kunstenaar op een bijzondere wijze in te richten maakt de winkelier en de kunstenaar ook kans op de publieksprijs.

Publieksprijs

Er zal getracht worden een publieksprijs in te stellen. Winkelier en kunstenaar zullen samen een inrichting bedenken waarbij beide partijen elkaar kunnen versterken. Het publiek of de jury kan een keuze maken uit de meest stijlvol ingerichte winkel of etalage. Tijdens de prijsuitreiking worden zowel winkelier als kunstenaar in het zonnetje gezet.
Winkeliers en kunstenaars zullen dit jaar persoonlijk worden benaderd.

  

terug naar de startpagina van KUNSTRIJDERS